Vaka Çalışmalarına Ulaşmak

case study

Eğer sizde benim gibi iş konuları hakkında vaka çalışmalaları okumaktan hoşlanıyor ve vaka çalışmalarında ilham alıyorsanız harika bir site önerim olacak: Case Studies And Management Resources

Site hintliler tarafından yapılmış ve ufak bir ücret karşılı (300 rupi = 10 TL), farklı konu başlıkları altındaki yüzlerce sektör, firma bazlı kısa veya uzun vaka çalışmalarına ulaşabilme imkanı sağlıyor. (adet üzerinden fiyatlandırma). İsteyenler vaka çalışmaları dışında da birçok dokümana, rapora veya kitaba ister pdf, ister basılı kopya (hardcopy) olarak bedelini ödeyerek sahip olabiliyorlar.

Genel olarak baktığımızda vaka çalışmaları İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Ahlakı, Ekonomi, Finans, İnovasyon, Sigorta, Bilişim, Pazarlama, Operasyon, Proje Yönetimi, Kurumsal Yönetim, İş Çevresi, Risk Yönetimi başlıkları altında toplanıyor. İlgilendiğiniz bir vakanın detaylı bilgisini de okuyabiliyorsunuz ve satınalmaya karar verdiğinizde ise basit birkaç işlemde sonuca gidebiliyorsunuz.

Örneğin ben İnsan Kaynakları Yönetimi vaka çalışmalarına baktığımda Sony, Microsoft, Apple, Nike, Generel Motos, Wal Mart gibi devler hakkında dokümanlara ulaşabiliyorum.

Siteyi uluslararası platforma çıkabilmek ve kurumsal iş süreçleri nasıl yürüyor inceyebilmek adına takip etmekte, kullanmakta fayda var derim 😀


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir