Teşekkür Mektubu Nedir?

Ülkemizde katılınan mükalat sonrasında işverene Teşekkür Mektubu gönderme adabı bulunmamakta. Oysa ki, işe girmeye istekli aday böylesi bir iletişim kanalı açarak ‘fark yaratmak’ adına güzel bir nokta atışı yapmış olabilir. Neden? Çünkü yöntemi kullanan henüz yok.

Ne gerek var? diye düşünebilirsiniz. Elbette şart değil ama aday olarak zarif yaklaşım sergilemenin de hiç sakıncası olmaz.

Sizi akşam yemeğine çağırmış arkadaşınıza ertesi gün telefon açıp nasıl “çok güzel bir yemekti, teşekkürler, bir daha ki sefere bende buluşalım” diyorsanız, sizi görüşmeye davet eden işe alımcıya da “faydalı bir görüşmeydi, teşekkürler” çok rahat diyebilirsiniz.

İşte size bir Teşekkür Mektubu örneği, (pozisyon detayı içermiyor)

Sayın XYZ,

Dün gerçekleştirdiğimiz iş görüşmesinden duyduğum memnuniyeti size bildirmek istemekteyim. Firmanız ve sizinle karşılıklı konuşabilmek imkanına sahip olmak benim adıma önemli bir tecrübeydi.

Görüşme esnasında belirtmiş olduğunuz başvurduğum pozisyona dair detay bilgiler ile sahip olduğum iş tecrübeleri ve yetkinlikleri birlikte değerlendirdiğimde, pozisyonun benim için çok uygun olduğuna inancım artmıştır. Bu nedenle firmanızda çalışmak isteğimi bir kere daha tarafınıza bildirmek istedim.

Değerlendirmeleriniz sonrasında ikinci aşamada yer alan adaylardan biri olmak için heyecanla bekleyeceğim.

Saygılarımla,

ABC

“Teşekkür Mektubu Nedir?” üzerine 9 yorum

  1. Merhaba,
    Önerinize katılmakla birlikte bugüne kadar katıldığım görüşmelerin büyük çoğunluğunda görüşme yapan IK cı ya da birim yöneticilerinin kartvisitlerini paylaşmak gibi bir alışkanlığı olmadığından bu tarz bir geri bildirim yapma şanşımız olmuyor maalesef. Çoğu zaman görüşmenin heyecanından görüştüğünüz kişinin ismini bile hatırlamayabiliyorsunuz görüşmeden çıktığınızda. Ancak kartvisit paylaşılsa bu sorunda ortadan kalkabilir.
    Sevgiler.

  2. İpek Hanım,
    güncel bir konu, teşekkür içeren bir mail göndermek karşınızdakine her şeyden önce bir nezaket göstergesidir. Onun dışında pozisyona ilgiyi bir kez daha vurgulamak için süper bir fırsat, zaten olumlu bir ilk izlenim de varsa adaylara ikinci aşama için fark yaratacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi yurtdışında çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde pek görülmemekte.

  3. Evet nezaket açısından çok önemli bi yaklaşım..Bu bana bi yol gösterici oluyor.. seneye nasip olursa ben de mezun olucam okulumdan..ve bu şekilde bir mülakat sonrası göndereceğim teşekkür mektubu belki farkımı ortaya koyacaktır..saygılarımlaaa lefke Avrupa üniversitesinden muhammed önal 🙂

  4. İK uzmanları veya işveren açısından teşekkür mektubu almak önemli ve göze çarpıcı bir olgu.Fakat ülkemizde bu ne derece yaygın tartışılır.

    Her iki tarafta büyük beklentiler içerisindedir. Yani işverenin veya ik’nın adaydan ayağı yere basan bir cv,mülakat bilgisi ve teşekkür mektubu beklemesi adayın ise yaptığı başvurudan veya girdiği mülakattan çıkacak olumlu olumsuz geribildirimi en kısa zamanda alma isteği.

    Ben şahsen teşekkür mektubu yollamayı ihmal etmiyorum.

    Sorun şu ki personel seçme ve yerleştirme sürecinde yönetici pozisyonundaki bazı kişilerin hala geleneksel bakış açılarına sahip olmalarından ötürü teşekkür mektubunu/cv/önyazıyı gerektiği kadar idrak edememektedirler.

    Sevgilerimle….

  5. Merhabalar;

    Bu olayı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Ve kurumsal çok uluslu firmaların IK departmanı yöneticileri ile görüşme sağladım. Fakat bu nezaket kuralına hazır bir IK departmanı sanki yok. Emin olun çalıştığım pozisyonlardan çok çok alt pozisyonlardaki işlerde bile olumlu veya olumsuz feed back almadım. Askerden geleli 5 ay oldu,ve bir görüşmeden olumlu telefon almadım.. Yetkinliklerim ve deneyimlemelerim çoğu şirket bakış açısına uygun,görüşmelerdeki hal,hareket,tutum ifade yeteneğim de öyle kendimce..

    29 Yaşında satış yöneticiliği yapmış biri olarak görüşmelerde Yeni mezun arkadaşlar IK Departmanlarında İşe alım uzmanı olarak çalıştıklarından kişisel bir etkiden bu süreçler olumlu geçmediğini düşünüyorum..

    Sevgilerimle…

    1. Sevgili Sami,

      Özellikle yeni mezun, hemen hemen hiç iş tecrübesi olmayan İK’cılara mülakat yapma ehliyeti verilmesi konusunda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.

      Yazdığın teşekkür mektuplarının takdir edilmemesi veya sana geri dönülmemesi ise her ne yaş ve tecrübe grubundan olursa olsun “yol yordam, usul” bilmemek oluyor. O mektubun ne anlama geldiğini bilmeyen İK cılar kitlesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyebiliz.

      Dilerim en kısa sürede aklındaki ve gönlündeki gibi bir işe sahip olursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir