Carmine Gallo’nun ‘Dünyanın En Büyük Ceo ve Liderlerinin 10 Basit Sırrı‘ kitabının 2. bölümüne geldiğimde ‘burada bir terslik var‘ dedim. Ben kitaptan iş yürütümüne dair 10 basit sır beklerken kitap sürekli iletişimden bahsediyordu. Sonuç olarak kitabın orijinal adına bakma ihtiyacı hissettim ve karşıma ‘10 Simple Secrets Of The World’s Greatest Business Communicators‘ çıktı. Yani ‘İş Dünyasının En Büyük İş İletişimcilerinin 10 Basit Sırrı’ !
DİKKAT !! Bu kitap lider ve CEO’ların nasıl iş yürüttükleri değil, nasıl iletişim kurdukları üzerinedir. Yayınevi böyle ‘KÜÇÜK’ bir ayrıntıyı nasıl atlamış anlayamadım !
Gelelim içeriğe: SÜPER
Carmine Gallo bir iletişim koçu.
Kitabı boyunca başarılı lider ve CEO’lardan onlarca örnek vererek bu insanların iletişim konusundaki başarılarını inceliyor. Örnekler arasında kimler yok ki? Merhum Apple CEO’su Steve Jobs, Starbucks’ın başkanı Howard Schultz, Monster.com’un başkanı Jeff Taylor, Cisco başkanı Ron Ricci, Kaliforniya eski valisi Arnold Schwarzenegger, ABD eski başkanı Ronald Reagan, Oracle CEO’su Larry Ellison, İngiltere eski başbakanı Tony Blair, Dell’in başkanı Micheal Dell, Virgin’in başkanı Richard Branson …
Carmine Gallo okuyucusuna 10 basit sır veriyor ve bu sırların her biri detaylı anlatımları ile gerçekten altın değerinde. Eğer yazılanları uygulayabiliyorsanız kimse sizi tutamaz ama Gallo uyarıyor: Sırları uygulayacağım diye sakın komik duruma düşmeyin. Bu bir süreç, bu çok çalışmak, bu her bir sırrı sindirebilmek demek.
Gelecekte yüzlerce insanın göz kırpmadan dinleyebildiği başarılı bir konuşmacı olmak istiyorsanız işte size 10 basit iletişim sırrı: (detayı için kitabı alıp okumalısınız. Ben sizin yerinizde olsam okurdum.)
1. Tutku
2. İlham
3. Hazırlık
4. Güçlü başlamak
5. Açıklık
6. Kısa olmak
7. Üslübunca konuşmak
8. Hazır duruş – beden dili
9. İyi giyinmek – fit olmak
10.Kendini yenile
Aşağıda Carmine Gallo’nun Steve Jobs’un iletişim becerilerini analiz ettiği videosunu izleyebilirsiniz. Ayrıca Youtube’da farklı pek çok videosuna ulaşabilirsiniz.
Bugünden itibaren “Yetenek sarrafları” kitabını okumaya başlıyorum ancak hemen sonrası bu kitaba geçebilirim:)
Yayın evinin KÜÇÜK HATASI umarım bu yazıdan sonra dalga dalga yayılıp düzeltilir.Ülkemizde kitap ve flim isimleri çevirilerinin bu kadar gelişi güzel yapılması ve yoruma açık olması orjinalini bulmakta sorun olabiliyor.
Öneriniz için teşekkürler:)
Serhat,
Ben de Guy Kawasaki’ye başlayacağım. Sonra Yetenek Sarrafları diye düşünmüştüm. Sen oku, biz de bakalım nasılmış kitap 🙂