Bugün İTÜ İnsan Kaynakları Zirvesi 2012 kapsamında Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeydim. “Sosyal Medya Nereye?” başlıklı panelin moderötörü olarak iki saat sürecek etkinliğin problemsiz geçmesi için panelistlerle iki gün önceden konuşma konularını, zaman akşını planlamıştık. Evde açılış konuşması için yaptığım antremanları ve kızıım Yaprak’ı seyirci olarak karşıma oturtup ona nasıl eziyet ettiğimin detaylarını ise hiç yazmayayım.
Yüklü zirve programı içinde ne panelin başlama saatinin kayması, ne de başlama zamanı geldiğinde salondaki izleyici sayısının oldukça azalması sahnedeki işinin ehli profesyonelleri etkilemedi.
Ben açılış konuşmamı sosyal medyanın İK iş süreçlerine iki ana etkisi: sosyal işe alım ve işveren markası üzerine şekillendirdim.
TTNet’in Interaktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman sosyal medyada kişisel imajın nasıl oluşturulması gerektiğinden ve Linkedin’in öneminden bahsetti.
Turkcell Global Bilgi’nın Teknolojik Servis Çözümleri Yöneticisi Ekin Ulukök şirketlerinde kullanılmakta olan sosyal intranet, Global Kariyerin portalı, motivasyon tabanlı İK uygulamaları ve kurumsal sosyal medya politikalarını dinleyiciler ile paylaştı.
Brandwolf Genel Müdürü Özgür Akman sözü aldığında odaklandığı konu sosyal medya etiği ve sosyal medyanın karanlık noktaları oldu. Verdiği mesaj ise netti; sosyal medya aşırı durumlarda, anlarda takındığınız tavır, geliştirdiğiniz tutumlara dikkat edin.
Panelin son konuşmacısı olarak sahneyi Desnet Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ekinci aldı. Konuşması kısa, öz ve izlettiği videolar çok etkileyiciydi. Hedefinizi belirleyip, ona inandıkça bütün doğa da sizinle birlikte bu hedefi gerçekleştirmek için çalışır diyerek günün adeta özetini yaptı Ömer Ekinci.
.
1 Mart 2012 Perşembe günü saat 13:00’de Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bu sefer tek başına sahneye çıkacağım. Bu sefer “bütün İTÜ Canlı Mülakata Davetli” olacak 🙂
Peki bu ik panelleri ne zamana kadar devam edecek?