Beni Üç Kelime İle Anlat

Yılın ilk yazısı bugün kayıt olduğum bir web sitesi hakkında Threewords.me

18 yaşındaki web girişimcisi Amerikalı Mark Bao’nun sitesinin içeriği, bir kullanıcının bir diğer kullanıcı hakkındaki düşüncelerini üç kelime ile yansıtması ile oluşuyor. Çok basit, eğlenceli ama riskli. Hiç beklemedik şaşırtıcı, hatta çok olumsuz kelimeler de sarfedilebilir.

Benim siteyi Kaynağım İnsan’a taşıma nedenim ise Threewords.me’nin bana çok klasik ve benim hiç kullanmadığım birkaç mülakat sorusunu hatırlatması:

Bana kendisinizi üç kelime ile anlatın lütfen

Sizi arkadaşlarınıza sorsak hakkınızda ne derler?

Aslında Threewords.me için İK terminolojisini kullanarak ‘üyelerinin (insan kaynağının) nitelik incelemesi yapan bir site’ diyebiliriz. Hatta bu site sonrasında bir fikir bile kafamda oluştu. Üyelerin mülakat sorularına cevap verdikleri ve mülakat egzersizi yaptıkları bir site açsam sizce tutar mı? … veya Kaynağım İnsan’dan böyle mülakata gireceklere destek veren bir bölüm oluştursam ? 😀

“Beni Üç Kelime İle Anlat” üzerine 2 yorum

  1. Bence süper bir fikir olur çok da yararlı olur ben de hep okuldaki kulübümüzde mülakat simülasyonları yapsak birbirimizi mülakatlara hazırlasak diye düşünmüştüm orada hayata geçirememiştim ama cepte duruyor uygun bir yerde yapmak niyetindeyim..

  2. çok da güzel olur bence ipek hanım.bir kişi hazır siteye girmek için (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir