Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Gelecex İle


Dün, Gelecex‘in organizasyonu ile Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi‘ndeydim. Bu yolculuk benim için birçok açıdan ilkti. Kıbrıs’a ilk gidişimdi, Kaynağım İnsan üzerinden yapılandırdığım ilk konuşmaydı.

Cumartesi sabahı okulun kampüsünde dolaşmaya başladığımızda saat 08:30’dü ve kapıdaki güvenlik görevlilerinden başka hiçbir kimseye rastlamamamız beni biraz kaygılandırdı. Yoksa salon dolmayacak mıydı? Cumartesi günü öğrenciler tatil yapmayı mı tercih edecekti?

Konuşma saatim olan 13:00’e yaklaştıkça kaygımın yersizliğini gördüm. Salon dolmanın ötesinde, konuşmamı ayakta dinlemek zorunda kalan yüzlerce genç ile doldu. Böylesi bir ilgiyi etkinliğe toplamayı başaran Gelecex ekibini tebrik etmek isterim.

Konuşmamın başında Kaynağım İnsan öncesindeki profesyonel ve özel hayatımı kısaca özetledim. Blogu açmaya karar vermem ve sonrasında hızla değişen, büyüyen, zenginleşen son iki senem ise bir saati aşan konuşmamın geri kalan bölümünü oluşturdu. Öğrencilerin İnsan Kaynakları süreçlerine yönelik meraklı sorularını cevaplayarak da konuşmamı noktaladım.

Kıbrıs’daki öğrencilerin ilgisinden çok memnun kaldım, dilerim onlar da benden memnun kalmıştır. Dilerim bir daha görüşürüz.

🙂

İpek Aral Kişioğlu ve Dr. Marie Abak

“Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Gelecex İle” üzerine 7 yorum

  1. Sevgili İpek;blog çalışmanı keyifle takibediyorum.Kısa zamanda gösterdiğin başarıyı ve hedefe odaklanma çabanı takdirle karşılıyorum.ilk Kıbrıs ve ilk üniversite deneyimindeki başarını kutluyor ve mutluluğunu paylaşmak istiyorum.

    1. Sevgili Gönül Teyze’ciğim,

      Sizin yorumunuzu okuyunca yaşadığım mutluluğu nasıl anlatabilirim … yakın çevremden üretimim hakkında duyduğum – okuduğum en güzel kelimeler. Çok teşekkür ederim. Daha da iyi işler çıkartacağım, çok çalışıyorum ! 😀

  2. Sayın İpek hanım;

    Yazınızı okudum ve sizin memnuniyetinizi hissetmek gerçekten Lefke Avrupa Üniversitesi adına bizi çok sevndirdi…Aslında Gelecex Ekibiyle birlikte Lefke Avrupa Üniversitesinde böyle bir seminerin verilmesi belkide ilkti..Bakın bu da bizim açımızdan bir ilk oldu..Aslında bazen hayata ilklerle başlamak ve bu ilkler sonucunda aldığımız birikimle ilerlemek biz öğrenciler adına büyük başarı getireceğinin inancındayım hep..Evet Kaygılarınız noktasında haklıydınız..Herkesin bir kaygısı vardı ..tıpkı bizimde kaygılarımız olduğu gibi…Salonun dolup taşması çok önemliydi elbette..Kaygıların yersiz olması bizede bir nebze olsa nefes aldırması yüzümüzdeki tebessümün bir göstergesiydi..Seminer sonrası eğer öğrenci memnuniyetini merak ediyorsanız..Sıkı durun açıklıyorum..Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri adına öğrencilerle sohpetlerimde tek kelimeyle Harikaydınız…Sizin başarınızı konuşmak bize düşmez..Hani demiştiniz ya Ahlaklı iş ..Düşünüyorum da salonun dolup taşmasında organizasyon açısından ben ve ekibim(3 kişilik) acaba ahlaksızlık mı yaptık :)) ( Tabi ki işin şaka boyutu..espri açısından söyledim) Kitleyi etkileyip oraya getirmek hafta sonuda olsa büyük bir başarı ama Sizin performansınız bunun çok daha üstündeydi….Saygılarımla Muhammed ÖNAL(Bilgisayar Mühendisiliği 3.sınıf)

    1. Sevgili Muhammed,

      Çok, çok teşekkür ederim beni davet ettiğiniz ve motivasyonumun tavana durmasını sağlayan kelimelerin için. Dilerim en kısa sürede yine görüşebiliriz 🙂

  3. Haklısınız hocam bende ilk başta tedirgin oldum biraz. Çünki bizim aorganize ettiğimiz bir konferanstı.salon dolarmı diye endişe ederken arkama dönüp baktığımda ayakta bekleyen öğrencileri gördüm. Bende kendi adıma çok memnun oldum.Onun dışında hep merak ederdim insan kaynakları ne demek? 🙂 Ve sanırım alabileceğim en iyi cevabı aldım.Özellikle sohbet havasında geçen oturumunuz sıkılmadan dinledi herkes. Tekrar teşekkür ediyorum… İrfan OĞUZ…

    1. Sevgili İrfan,

      Sizlerle tanışmamı sağlayan davetiniz, Kıbrıs’daki sıcak ortam, salondaki öğrencileri toplayabilme başarınızdan dolayı ben hem teşekkür ve hem de tebrik ederim bütün organizasyon ekibini. Görüşürüz tekrar eminim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir