ING Bank Practica’11

ING Bank’ın ilk kez 2009 yılında düzenlediği ING Practica’da üniversiteli gençlerin yetenekleri ve yaratıcı fikirleri değerlendiriyor. Bu yılın konsepti ise “Business Life- İş Yaşamı”.

Yarışmaya nasıl mı dahil olabilirsiniz?

Üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencisi iseniz ve yarışmanın başlangıcı olan 1 Nisan ile kayıt için son gün 14 Nisan 2011 tarihleri arasında, yarışmanın Facebook sayfasınıbeğenerek’ ve bu sayfada bulunan katılım formunu eksiksiz bir şekilde doldurursanız, yarışma süreciyle ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilecek ve okullarının seçilme şansını arttıracaklar.

Facebook başvurularından sonra okul elemelerinde yarışacak 12 üniversite, facebook üzerinden yapılan toplam başvuru sayısı, üniversitelerin fakülte/bölüm çeşitliliği, bölgesel dağılım gibi alanlarda ING Bank yetkilileri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek.

Kısa listeye kalan okullar başvuru sürecinden iki hafta sonra yine Facebook sayfasında açıklanacak. Okul elemelerine başvuru sürecinde ne yapılması gerektiği ve 4 kişilik takımın nasıl oluşturulacağının tüm detaylarını adaylara okullardaki ING Practica 2011 temsilci kulübü anlatacak. Öğrenciler bu kulüpler aracılığı ile de yarışmaya katılabilecekler.

Ekibiyle birlikte elemeyi geçen 12 üniversitedeki gençler Temmuz ayında, kıyasıya yarışacakları iki günlük eğlenceli bir kampa girecekler. Final kampında kazanan 4 kişilik ekip ise Ağustos ayında ING’nin merkezinin bulunduğu Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a 4 günlük bir gezi kazanacak. Ayrıca, finalde jürinin dikkatini çeken ekip üyeleri 2 aylık Premium Kariyer Akademisi staj programına katılmaya hak kazanacaklar.

Okul elemeleri aşamasında ekipler profesyonel iş hayatına dair çeşitli kimlikler üstlenerek  bir iş simulasyonunda yer alacaklar. Böylece, ING Practica üniversiteli gençlerin gerçek iş hayatına dair farklı bir deneyim kazanıp yeteneklerini sergileyebilecekleri eğlenceli bir yarışma olacak.

Bu yarışma ile ING Bank’ın hedefi, üniversiteli genç kitleye bankacılığın renkli ve gülen yüzünü tanıtmak. İlerleyen süreçte ekiplerden sosyal medyanın ve web dünyasının tanıtım gücünü projelerinde kullanmaları beklenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir