Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji – AVEA

Geçtiğimiz hafta Avea’nın nefis manzaralı Maçka’daki Merkezine bir grup blog yazarı davetliydik. Davetin nedeni ise benim çok ilgimi çeken Avea’nın yeni sosyal sorumluluk projesiydi.

Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun’un liderliğinde Avea’nın “Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji” projesinin kapsamını, amacını, hedeflerini  dinlemeye başlarken bazı kaygılarım olduğunu söylemeliyim. Avea bir iletişim operatörüydü, işi teknolojiydi, benim mesleğim İnsan Kaynakları ile örtüşebilecek bana ne sunabilirlerdi?

Ama kaygılarımın çok yersiz olduğunu Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun’un projeyi anlatmaya başlamasıyla anladım. Proje pek çok yönüyle  mesleğimi ilgilendiriyordu:

Birincisi, projenin hedef kitlesi 29 yaşını geçmemiş, üniversitede okuyan veya mezun, girişimcilik yetkinliği taşıdığını düşünen, mobil uygulamalar konusunda bir iş fikiri olup, iş fikirini hayata geçirebilecek imkanları olmayan gençlerdi.

İkincisi, girişimcilik platformu tanımlamasını taşıyan projenin amacı kalkınmada dezavantajlı DİE tarafından tespit edilmiş bazı Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerindeki üretim, istihdam ve refahı arttırmaktı.

Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, projenin akış sürecinde düşündüklerinin çok üstünde proje başvurusu aldıklarını, bu başvurulardan 25’ini öncelikli olarak seçeceklerini belirtti. Ardından seçilen 25 projenin sahiplerine iş planı hazırlamak ve çeşitli teknik konularda eğitimler verileceği ve son aşamada 10 iş fikirini hayata geçirmek üzere bölgede kurulacak Kuluçka Merkezi’nde hem maddi, hem de manevi olarak destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bana göre projenin en önemli noktalarından biri de sürekliliğinin olması. Eğer siz de kapsam içindeki illerde iseniz ve mobil uygulamalar üzerine bir iş fikiriniz varsa, fakat başvurmakta geç kaldıysanız üzülmeyin. Projenin web sitesini yeni başvuruların alınacağı zamanı kaçırmamak için yakından takip edin.

Avea’nın Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji projesini çok beğendim. Dilerim hedefledikleri katılımı ve iş üretimini sağlar, sundukları bu fırsat ile bölgedeki girişimci bazı gençlerin hayatlarını değiştirerek bölgeye yeni değerler katarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir