Kaynağım İnsan Linkedin Anketleri

Kaynağım insan Linkedin grubunu Ağustos 2011’de açtım. O günden bugüne grup üyeleinin de katkılarıyla İK ile ilgili nitelikli içeriği, önemli eğitim duyuruları ile iş ilanlarını grup üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Linkedin geçtiğimiz ay grup işletme fonksiyonlarına anket metodolojisini de ekledi. Anket yapabilmek gerçekten hem faydalı, hem de eğlenceli. Hele ki ankete katılanların cevapları bir seçenekte birikiyorsa bu ciddi bir geri bildirim niteliğine kavuşuyor.

İşte geçtiğimiz 30 gün içinde yayına aldığım 2 anket sorusu ve cevap oranları:

1. Kaynağım İnsan’da neyi daha çok görmel isterdiniz? (49 kişi yanıtlamış)

Daha fazla yazı %14

Daha fazla iş ilanı %8

Daha fazla kaynağım İnsan TV videosu %28

Daha fazla Profesyoneller yazısı %38

Kaynağım İnsan’ın yeni tasarımı %10

Bu soruya gelen yanıtlar iki seçenek üzerinde odaklanıyor. Kaynağım İnsan takipçileri daha fazla Profesyoneller yazısı istiyor. Ben de ! Bu konuda çalışmalarımı ve yazı taleplerimi arttırmalıyım. İki Kaynağım İnsan TV videosu arasındaki zunu zaman aralıkları vidolara olan ilgiyi azalttı. Farkındayım. DÖF – Düzeltici Önleyici Faaliyet açma zamanıdır ! Diğer taraftan “daha fazla yazı” seçeneğinin tercih edilmemiş olmasını içerik bakımından takipçilerimi tatmin edebildiğim şeklinde yorumladım.

2. 2012’den ne bekliyorsunuz? (56 Kişi yanıtlamış) – bu ankete katılmak için lütfen tıklayın

Daha iyi bir iş ve kariyer imkanı %50

Terfi %5

Daha hareketli bir sosyal hayat %21

İlk işimi bulmak %10

Daha çok para kazanmak %12

Bu soruya verilen yanıtların “Daha iyi bir iş ve kariyer imkanı” seçeneğinde %50 oranında odaklanmış olmasını ankete katılan 56 kişiden 28’inin değil, bütün iş piyasasındaki yarı yarıya profesyonelin işinden duyduğu memnuniyetsizliğin göstergesi olarak sayabilir miyiz? Bir danışman olarak %50 oranı beni çok düşündürdü. İşinden ve kariyerinden bu kadar mutsuz olan bir kitle nasıl verimli çalışabilir? Nasıl başarılı olabilir? Nasıl motive edilebilir? … cevaplandırması gerçekten zor sorular bunlar.

.

Yeni anket soruma cevap vermek için tıklayın:

Yeni işinizi arıyorsunuz. İki şirket alternatifiniz var. Hangisine göre tercihinizi yapardınız?

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir