İşteSosyal.com

İşteSosyal.com‘un linki Facebook hesabıma dün düştü. Teşekkürler Ömer Çelik 🙂

Derhal uygulamayı kabul ettim. Merakla kurcaladım veeee beğendim.

İşteSosyal.com en özet şekli ile iş arama sürecinizi Facebook üzerinden yürütebileceğiniz bir platform. Kariyer.net, Yenibiriş.com, Secretcv.com  gibi kariyer portallarından sistemine ilan çekiyor. Sizin tek yapmanız gereken hangi pozisyonda arama yaptığınızı “Sana Uygun İş İlanları” boşluğuna yazmanız, sonrasında yüzlercesi ekranınıza çıkıyor.

Burada önemli konu kariyer portallarından çekilen ilanlara İşteSosyal.com uygulamasındaki profiliniz ile başvuramıyor olmanız. Uygulama sizi ilanın çıktığı kariyer portalına yönlendiriyor. Sadece İşteSosyal.com üzerinden direkt çıkılmış bir ilana başvururken uygulama içindeki özgeçmişinizi kullanabiliyorsunuz.

İşteSosyal.com‘un diğer önemli artı değeri bağlantıdaki arkadaşlarınız sayesinde hangi şirket ile bağlantınız olabileceğini görebiliyorsunuz. Bu, o kişilere ulaşarak şirket hakkında bilgilenebilirsiniz anlamına geliyor. Yani işveren markası değerlerini iç kaynaklardan da sorgulayabilirsiniz.

Ben uygulamaı beğendim. Herkese uygulamayı kabul etmelerini ve iş, staj imkanlarını İşteSosyal.com üzerinden takip etmelerini tavsiye ederim. Unutmayın, gelecek bütünüyle sosyal medya üzerinden iş arama, iş bulma, iş değiştirme süreci üzerinden ilerliyor unutmayın, şimdiden alışmalıyız değişime 🙂

 

 

88. Yıl Kutlu Olsun

Son bir ay içinde onlarca erimiz şehit oldu, yüzlerce vatandaşımız depremde çürük binaların altında kalarak hayatlarını kaybetti. Bir bayrak altında yaşanabilecek en büyük acılar bunlar.

Bugün acılarımızı bütünleşerek göğüslememizi sağlayan Cumhuriyetimizin 88. yılını kutluyoruz. Kanımca her geçen gün onun üzerine düşünerek, tartışarak demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin ne demek olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Dünya belki hala aynı hızla dönüyor ama bizlerin hayatları hiçbir zaman olmadığı kadar hızlı değişiyor teknoloji girdisi nedeniyle. Bu değişim daha da hızlanacak. Hepimiz her geçen gün zihinsel, psikolojik, sosyolojik, ruhsal olarak daha da zorlanacağız. Günlük hayatlarımızdaki şiddetli dalgalanmalara ancak altyapımızdan aldığımız kuvvet ile karşı koyabiliriz. 88 yıllık Cumhuriyetimiz de her Türk Vatandaşı’nın en önemli alt yapı unsurlarından biridir. Ona yüklediğimiz değerleri koruyarak, geliştirerek ve onunla gelecek geleceğimize inanarak eminim atlatamayacağımız zorluk olamaz.

Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. 🙂


İTÜ’de İK Kariyeri Yapmak

İstanbul Teknik Üniversitesi yıllar içinde yaptığım iş görüşmeleri, işe aldığım veya birlikte çalıştığım insanların niteliği itibariyle bana göre en iyi iki teknik üniversiteden biri.

Son iki yıldır İTÜ’nün işleyişini daha yakından takip etmemi sağlayan mekanizmalar içine girdim. Üniversite kadroları okulu, verdiği eğitim ve hizmet kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için ciddi gayret sarfediyor. Son aldığım duyum ise pek çok gencin ilgisini çekebilecek nitelikte:

İTÜ, İş Ve İnsan Kaynakları Merkezi için “İK Uzmanı” arıyor !

Açılan bu yeni açılan İK Uzmanı kadrosunda özetle aranan nitelikler ve kısa görev tanımı şöyle:

Nitelikler:
Uluslararası İlişkiler mezunu,
Alanında 2 yıl deneyimli (Farklı alanlardaki deneyimlerde geçerlidir),
Ales’ten en az 70,
KPDS, ÜDS yada eşdeğeri İngilizce’den en az 80 puan almış olmak.
İş Tanımı:
İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’nin eğitim ve diğer çalışmalarına destek verecek,
Firmaların staj veya full time pozisyonları için işe alım sürecinde aktif görev alacak,
Öğrencilerimizin kariyer gelişim süreçlerine destek olmak.

İlandaki en katı kısıt adayların Uluslararası İlişkiler mezunu olması. Alternatif mezuniyetler devletin katı yaklaşmı nedeniyle kabul edilemiyor. 🙁

İTÜ’lü gençlerin iş hayatına atılmadan önce alt yapılarını, algılarını geliştirmek için İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi(Kariyer Merkezi eski adıyla) önemli çalışmalar yürütüyor. Geleneksel İK Zirveleri, işinin profesyonellerinden alınan çeşitli seminer organizasyonları, içsel kanallarda iş ve staj imkanları duyuruları Merkezin yürüttüğü çalışmalardan sadece birkaçı.

İlgilenenler ilanın detaylı içeriği için buraya tıklayabilir.

 

Sakarya Üniversitesi’nde İKY Dersi Vermek

Geçen hafta 19 Ekim Çarşamba günü Sakarya üniversitesi 2. İnsan Kaynakları haftasına konuşmacı olarak katılmıştım. 22 Ekim Cumartesi günü aynı hafta içinde ikinci defa Sakarya Üniversitesi İK Yönetimi bölümü öğrencileri ile buluştum.

İKY bölümü öğrencileri ile “seçme yerleştirme süreci” üzerine geçirdiğim iki verimli saatin resmi ders programı kapsamında olması benim için bir ilkti. Doç Dr. Şuayip Çalış’ın videoya kaydettiği iki saatin nasıl geçtiğini hiç anlayamadım. Hatta büyük bir heyecanla Değerlendirme Merkezi uygulaması yapacakken zamanımızın bittiğini Şuayip bey söylediğinde adeta yıkıldım diyebilirim. Otobüs saatim gelmişti, ‘yetişirim, yetişemem’ derken en doğru çözümün Aralık ayınde bir daha bir araya gelmek olduğuna toplu şekilde karar verdik.

Diliyorum derse katılan bütün öğrencilerin kafasında işine aşık bir pratisyen olarak olumlu profil çizebilmiş, çıktıkları yolun günün birinde onları nerelere taşıyacağını da zihinlerinde canlandırabilmişimdir.

Bana ders saatlerini veren Bölüm Başkanı Doç Dr. Şuayip Çalış’a buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin İK yazılarını ve Profesyoneller bölümüdeki tanıtımını Kaynağım İnsan’da yayınlamak için sabırsızlanıyorum.

Sevgili genç İK’cılar ve ders verme sürecimi bireysel çabalarıyla hayata geçiren Buse Hakan, Aralık ayında tekrar görüşmek üzere 🙂

Deprem

Van sallandı, Türkiye deprem gerçeği ile tekrar sallandı.

Deprem yönetmeliği ile inşa edilmiş olması gereken genç binalar çöktü.

İnsanlar öldü, bazıları halen enkaz altında bekliyor. Canları onlara zamanında ulaşabileceklerin elinde.

Düşündükçe aklım, yüreğim acıyor.

Sorumlular pek çok ama artık lütfen ÇÖZÜM üretin.

Hisse senetleri, şirketlerin değil, ilk başta insan hayatının değeri öncelikli olmalı bu ülkede.

İnsana kıymet vermeyi öğrenene kadar daha kaç deprem yaşamalı, kaç can vermeli bu ülke?

*

VAN DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN

Kizilay: http://www.kizilay.org.tr/
Akut: http://www.akut.org.tr/
Sarmaşık: http://www.sarmasik.org/…
Kimse yok mu?: http://www.kimseyokmu.org.tr/…
Sisli Belediyesi: http://www.sislibelediyesi.com/
Sosyal Dayanisma ve Yardimlasma Vakiflari (van): http://www.sydgm.gov.tr/…
Van Golu turizm: http://www.vangoluturizm.com/
Best Van turizm: http://www.bestvanturizm.net/
Yeditepe Üniversitesi Yardim Kampanyasi https://www.facebook.com/…

Van ve Diyarbakır Yardım Noktaları

Van kriz masasi tel: 0-432-214-83-81
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi tel: 0 432 217 76 00
Ercis Sosyal Yardimlasma ve Dayanışma Vakfi tel: 0-432-351-59-06
Enkaz altinda kalanlar ıcin yardim tel: 0505 869 59 59

Diyarbakır Belediyesi Yardım Merkezleri
Bağlar belediyesi: 0412 251 93 00 – 0412 234 66 61
Sur belediyesi: 90 412 223 60 62
Yenişehir: 0 412 228 96 54
Kayapınar: 0(412) 251 24 26 / 0(412) 251 24 25 / 0(412) 521 24 27 / 0(412) 251 24 29
BDP kriz masasi gsm numaralari: 0505 605 93 18 / 0535 319 21 68 / 0532 231 09 23 / 0532 409 70 80

Akut: 2930’a akut yazan bir sms mesaj ile akut’a 5tl katkıda bulunabilirsiniz.
Kızılay: 2868’e boş bir sms atarak kizilay’a 5tl bagista bulunabilirsiniz.

İzmir ve Ankara Yardım Noktaları

İzmir Bornova belediyesi : 0 232 388 29 64
Ankara il afet ve acil yardım müd. 0 312 252 59 79 – 0 312 252 59 80
ankara afet ve acil durum yonetim baskanligi tel: 0-312-287-36-48

Ankara Barosu acil ihtiyac malzemesi topluyor. Baronun Ankara Adliyesi 5. katta bulunan kalemine yardım malzemeleri birakilabilir
Ankara Üniversiteleri yardim irtibat numaralari
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi irtibat: 05385492601
DTCF irtibat no:05464477373
Gazi Üniversitesi irtibat no :05343247562

İstanbul Yardım Noktaları

İstanbul Şişli Belediyesi Mavi Masa: 0212 288 75 76 – 24 ekim pazartesi yeniden tır gönderecekler
Kizilay Anadolu Yakası/ Ataşehir Kızılay Merkezinde (4551515) pazartesi’den itibaren yardim toplanacak

Otobüs ve Kargo Şirketleri

Bitlis taç: 444 1313
Van Gölü: 444 65 65
Best Van: 0 530 400 01 54 / 444 00 65
kalkis noktalari ve saatleri 24 ekim pazartesi icin ıstanbul best van esenler otogar 11:00 bitlis taç esenler 12:00, bursa best van 11:00 ve 13:00

Yurtiçi kargo – 444 99 99
MNG kargo – 444 06 06
Aras Kargo – 444 25 52

ve daha gncel bilgiler için şu adresi takip edebilirsiniz.
http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com/

Kaynak: EkşiSözlük

Kaynağım İnsan TV – 9 / İK’cının İş Görüşmesi Performansı

Kaynağım İnsan TV’nin 9. videosunda İK’cıların iş görüşmesi performansını etkileyen unsurları ele alıyorum. İş görüşmesi süresince İK’cıların ürettiği soruların niteliği adayların performansına direkt etki ediyor. Adayların kendilerini rahat ifade edebilecekleri ortamı yaratabilmek, adaya ulaşabilmek İK’cıların en büyük sınavı seçme yerleştirme sürecinde. Bu videoda adayların davranışsal becerilerin analizinden ziyade iş bilgisi, tecrübe analizi ve teknik entegrasyon üzerinde duruyorum.

İyi seyirler 🙂

Sakarya Üniversitesi 2. İnsan Kaynakları Haftası’nın Ardından

Soldan Sağa: Emine Bozkurt, Emre Kavcı, Zeynep Turgut, Duygu Gönenç, Bayram Yolcu, Merve Akay, Merve Ocak, Duygu Can, Seda Zorba, Ipek Aral Kişioğlu, Buse Hakan, Kader Tepe, Tuğrul Aslan, Sevinç Kızıl, Seda Alpaslan, Burak Sarikaya, Gökhan Keklik, Kerem Kale.

Dün Sakarya Üniversitesi’nin düzenlediği 2. İnsan Kaynakları Haftası’na konuşmacı olarak katıldım. Sosyal Medya’nın İK iş süreçlerine etkisi üzerine yapılandırdığım konuşmam öğrencilerin yoğun ilgisi eşliğinde çok güzel geçti. Beni etkinliğe davet ettikleri için yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz bütün Kariyer ve İnsan Kaynakları Kulübü öğrencilerine ve özellikle de organizasyon öncesi, esnasında ve sonrasında benimle yakından ilgilenen, her türlü sorumu yanıtlayan, ulaşımımı takip eden Buse Hakan’a teşekkür ederim.

Sakarya Üniversitesi kampüsü bana göre Türkiye’nin en bakımlı kampüslerinden biri. Öğrenciler de üniversitelerinin sunduğu imkanları akıllıca kullanmayı biliyorlar. Kariyer ve İnsan Kaynakları Kulübü ise 1997’de kurulmuş ve geçen yıl Türkiye’deki yüzlerce üniversite kulübu arasında en aktif sıfatını almaya hak kazanmış. Kulüpte yıllar içinde yönetim görevini üst sınıftan devralan bütün öğrenciler geçmiş dönemlere eşdeğer, hatta daha iddiali çalışmalar yapmaya uğraşıyor.

Bu adanmışlığı ve hırsı görmek beni de şevklendirdi. Farklı bir etkinlik ne olabilir diye düşündüm, düşündüm ve aklıma İK’cılar için artık elzem olan bir konu geldi: İnsan Kaynakları Bilgi Yönetimi(HRIS). İK’ya dair bilgi yönetimi artık kağıtlarla, excel dosyaları ile yapılmıyor, yapılmamalı. Piyasada pek çok Türk ve yabancı yazılım firması ve onlarında İK çözümleri bulunuyor: SAP, Oracle, IBM, Workcube, Mikro, Bilişim, Uyumsoft bunlardan sadece birkaçı. İş hayatına atıldığında İK’cı adayı gençlerin birçoğu bu yazılım programlarından birini kullanmak zorunda kalabilir veya çalışmaya başladıkları firma bir İK yazılımı almak isteyebilir. Böyle bir durumda genç İK’cıların hangi çözüm ortakları ile görüşebileceklerini bilmeleri, her yazılımın İK iş süreçlerine neyi kattıklarını anlayabilmeleri çok önemli. Dolayısıyla İK Yazılım Teknolojileri” başlığı ile bir etkinlik düzenleyerek bu yazılım kuruluşlarından konuşmacılar çağırabilir Kariyer ve İnsan Kaynakları Kulübü. 21. yüzyıl İK’sı için çok önemli bir bilgiyi/aracı, o bilginin/aracın üreticilerinin kendi ağızlarından dinleyebilir, öğrenebilirler.

Kendi kendime yaptığım beyin fırtınasından çıkan sonucu umarım beğenmişsinizdir. 😉

Sakarya Üniversitesi 2. İnsan Kaynakları Haftası

 Türkiye’nin ilk dört yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi lisans programı Sakarya Üniversitesi‘nde bulunuyor. 2008-2009 öğretim yılına başlayan program ilk mezunlarını gelecek yıl verecek.

2010 yılı itibariyle bölümde okuyan öğrenciler ile sosyal medya üzerinden birer ikişer tanışmaya başladım. Derken geçen ilkbaharda Hayatı Doldur Etkinliği kapsamında Sakarya Üniversitesi’ne gitme imkanım oldu. Sonrasında da İK Yönetimi bölüm öğrencileri ile özellikle Facebook üzerinden ilişkilerim hızla gelişti.

Gelişen ilişkiler meyvesini iki ay önce verdi. Üniversitenin İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü 18-19-20 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlemeyi planladığı 2. İnsan Kaynakları Haftası’na beni konuşmacı olarak davet etti. Elbette davete cevabım tereddütsüz olumlu oldu.

İki ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve bu çarşamba (19 Ekim, saat 14:00) ağırlıklı İK Yönetimi bölümü öğrencilerinin oluşuturacağını düşündüğüm dinleyici kitlesiyle buluşacağım. Konuşma konum olarak kitap bilgisinin biraz dışına çıkmak istedim. Ülkemiz İK’cılarının son iki yıldır gündemine bomba gibi düşen Sosyal Medyayı inceleyecek, İK süreçlerine olan etkisi üzerine odaklanacağım.

Facebook Etkinlik Sayfası için tıklayın.

.

Sakarya Üniversitesi’ne bu hafta içindeki ikinci ziyaretim ise 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. İK Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şuayyip Çalış’ın dersine katılarak öğrenciler ile Mülakat Süreci hakkında paylaşıma gireceğim. Benim için hem büyük onur, hem de büyük mutluluk olacak resmi ders kapsamında öğrencilerle bir araya gelmek.

Her iki günde genç meslekdaşlarımla canlı, öğretici ve eğlenceli dakikalar geçirmeyi hedefliyorum. Şimdiden İK Bölüm Başkanı Doç Dr. Şuayyip Çalış’a ve bütün öğrencilere davetleri için teşekkür ederim. 😀